26 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ 2014

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ή Manuel Neuer;

Η μέρα για την απονομή της Χρυσής Μπάλας πλησιάζει με τους υποψήφιους να μην μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω.
 Ο Cristiano Ronaldo είχε το 2014 σε όλες τις διοργανώσεις και σε φιλικές αναμετρήσεις 61 γκολ και 17 ασσιστ. Έσπασε ρεκόρ στο Champions League με 17 γκολ ξεπερνώντας τον Lionel Messi. Σε ατομικό επίπεδο ο Cristiano Ronaldo κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη καθώς βγήκε MVP στον τελικό Uefa Super Cup αλλα και στην La Liga. Στην La Liga επίσης βραβεύτηκε και για το ομορφότερο γκολ, το οποίο ηταν εναντιον της Valencia. Τέλος μοιράστηκε μαζί με τον Luis Suarez το χρυσό παπούτσι (31 γκολ)
Το 2014 ηταν μια πολυ καλή χρόνια για αυτόν ομαδικά, αφού η Real Madrid κατέκτησε το Copa Del Ray (Real Madrid - Barcelona 2-1), το Uefa Champions League (Real Madrid - Atlético Madrid 4-1), το Uefa Super Cup (Real Madrid - Sevilla 2-0) και το Club Fifa Cup (Real Madrid - San Lorenzo 2-0). 
Ο Lionel Messi συνολικά σε όλους τους αγωνες του 2014 ειχε 58 και 22 ασσιστ. Μια απο τις χρονιές που θα μείνουν στην ιστορια του ποδοσφαιρου αφού τον Νοέμβριο κατέρριψε δυο ρεκόρ:
α) ξεπέρασε τον Telmo Zarra και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορια της La Liga 
β) έγινε αρχισκορερ όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με 76 γκολ ξεπερνώντας τον Raul
Εκτός απο αυτο το καλοκαίρι, οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό του Fifa World Cup, έχοντας 4 γκολ, μια ασσιστ και 4 MVP βραβεία και φυσικά ανακηρύχθηκε καλύτερος παίχτης της διοργάνωσης. Τέλος ανακηρύχθηκε και καλύτερος Λατινοαμερικανός παίχτης του 2014.
Σε ομαδικό επίπεδο η Barcelona το μονο που καταφερε να κατακτήσει ηταν το Ισπανικό Super Cup νικώντας την Atletico Madrid. 
O Manuel Neuer, ο καλύτερος τερματοφυλακας στον πλανήτη αυτη την στιγμή σε  ατομικό επιπεδο καταφερε να ανακηρυχθεί ο καλύτερος τερματοφύλακας του Fifa World Cup αφού δέχτηκε μονο 4 γκολ σε όλη την διοργάνωση και έχοντας πολυ καλές εμφανίσεις με κύριο χαρακτηριστικό τις εξόδους του. Επίσης ψηφίστηκε και ως ο καλύτερος Γερμανός αθλητής για αυτήν την χρόνια
Με την Bayern Munich καταφερε να παρει το Πρωταθλημα  και το Κύπελλο Γερμανίας (Bayern Munich - Dortmund 2-0), ενώ με την Εθνική Γερμανιας κατέκτησε το Mundial (Γερμανια - Αργεντινή 1-0) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου